Etapele dezvoltării Laparoscopiei

- Jun 03, 2020-

Etapele dezvoltării laparoscopiei

(1) Oglindă pelvină


În 1901, ginecologul rus DOott a deschis și fornixul vaginal sub iluminarea frontoscopului și a plasat un cistoscop pentru a observa cavitatea abdominală a unei femei. Acesta este primul domeniu pelvin.


(2) Laparoscopie diagnostică. În 1910, Jacobaeus.HC a aplicat mai întâi un ac de puncție a canulei pentru a introduce peretele abdominal și a introdus aerul în cavitatea abdominală prin canulă, apoi l-a plasat într-un cistoscop pentru examinare. În 1944, Raoul Palmerjiang din Franța a aplicat oficial laparoscopia în domeniul ginecologiei, a examinat un număr mare de pacienți infertili și a formulat rutina laparoscopiei. O monografie a fost publicată în 1963, introducând în mod sistematic câteva operații simple sub laparoscopie, cum ar fi: ventilația trompei uterine și drenarea lichidului; separare simplă de aderență de organe; sterilizarea cu electrocoagulare a tubului falopian; electrocoagulare de endometrioză, electrocauterizare etc.


(3) Laparoscopia chirurgicală: De la inventarea sursei de lumină rece și a endoscopului din fibre de sticlă în anii '70, a luat ființă dispozitivul de monitorizare pneumoperitoneală artificială a German-Semm, mașina automată de pneumoperitoneu. Până în prezent, chirurgia laparoscopică s-a dezvoltat puternic. Din cauza leziunilor sale reduse și fără a avea nevoie de laparotomie, a fost acceptată rapid atât de medici cât și de pacienți. În 1980, Dr. Nezhat din Statele Unite a început să folosească laparoscopie video pentru o intervenție chirurgicală. Câmpul chirurgical este afișat clar pe ecran, care extinde câmpul vizual. Mulți medici pot vedea în același timp procesul chirurgical, care favorizează schimbul și discuțiile tehnice și facilitează, de asemenea, cooperarea asistenților și asistența anestezologilor. La sfârșitul anilor 1980, profesorul Kurt Semm din Germania a inventat și creat multe instrumente și tehnologii chirurgicale noi. Cum ar fi: instrumente de sutură microscopice, pompe de irigare, diferite forceps, foarfece, tocătoare, freze combinate, etc. Există diverse metode de hemostază sub microscop: electrocoagulare unipolară, electrocoagulare bipolară, ferule de legătură, tehnologie internă de sutură, agrafe de titan, capsator și alte progrese tehnologice au făcut operațiuni mai complexe la microscop. În 1988, Reich H a efectuat prima histerectomie totală laparoscopică. De atunci, domeniul de aplicare al chirurgiei ginecologice a devenit tot mai mare și aproape 90% din operațiile ginecologice pot fi finalizate sub laparoscopie.