Utilizarea și întreținerea laparoscopică

- Jul 04, 2018-

Laparoscopia este utilizată corect

(1) Anestezie. Chirurgia laparoscopică se efectuează în general pe anestezie generală. Există, de asemenea, simulatoare laparoscopice pentru anestezie epidurală în spitale, dar peretele abdominal al pacientului ar trebui să fie complet relaxat.

(2) Pregătirea instrumentului. Instalați diferite instrumente astfel încât laparoscopul să fie în așteptare. Electrodul negativ al electrocoagulatorului a fost fixat pe coapsa dreaptă a pacientului și instrumentul laparoscopic a fost imersat în soluție de glutaraldehidă 2% timp de 30 de minute. După dezinfecție, a fost scos și plasat într-un alt recipient steril care conține soluție salină fiziologică sterilă. Injectați soluția salină sterilă în tub și îndepărtați dezinfectantul rezidual din lumen atunci când se scoate sinusul. Apoi, injectați soluția salină sterilă în conductă cu un ac steril gol de 50 ml și clătiți dezinfectantul rezidual în cavitatea oficială. Etapa de clătire după dezinfecție este foarte importantă. Clătirea eficientă poate împiedica scurgerea soluției chimice în cavitatea abdominală și provocarea arsurilor chimice și a aderențelor abdominale postoperatorii. Porniți fiecare instrument și conectați-l la instrumentul laparoscopic de pe masa de operare și conectați-l la instrumentul de pe masa de operare. Verificați dacă cuțitul electric este normal; ajustați dimensiunea necesară, verificați dacă pneumoperitoneumul este neobstrucționat, în general camera nu este dezinfectată și poate fi așezată pe un manșon de pânză steril sau o pungă de plastic sterilă. Se prepară apă sterilă de 50-80 ° C pentru încălzirea oglinzii laparoscopice pentru a preveni condensarea datorită diferenței de temperatură dintre cavitatea abdominală și suprafața lentilei, afectând observarea câmpului. Chirurgia poate începe când totul este gata.

(3) Stabilirea unui pneumoperitoneu. În umbilicul pacientului cu puncție pneumoperitoneală, examinarea sa dovedit a fi în cavitatea abdominală, cu gazul CO2 ca pneumoperitoneu și presiunea intraabdominală a ajuns la 1,33 ~ 2,00KPa (10 ~ 15mmHg), apoi ajustată la pneumoperitoneum automat.

(4) Așezați carcasa. Plasați ombilicul cu un trocar de 10 mm, plasați laparoscopul pentru a observa și plasa aparatul foto, apoi perforați celelalte părți prin ecranul televizorului. În acest moment, patul de operație este agitat în poziția necesară pentru operație, iar locul puncției și postura sunt diferite în funcție de tipul de intervenție chirurgicală efectuată. Colecistectomia este partea superioară a capului și partea stângă.

(5) Cooperare chirurgicală. În timpul operației, în funcție de diferitele tipuri de intervenții chirurgicale, de instrumentele utilizate și de procedurile efectuate, asistenta trebuie să fie familiarizată cu fiecare procedură a chirurgului. După operație, mica incizie este suturată în cortex și suprafața nu trebuie să fie suturată. Poate fi lipit cu bandă sau cu tencuială. Folosiți corect cablurile în linie conform principiului final de procesare și apoi opriți mașina unul câte unul.