Metoda laparoscopică

- Feb 11, 2020-

1. Pneumoperitoneu artificial

Pielea a fost tăiată cu 1 cm la marginea inferioară a roții ombilicale, apoi s-a introdus un ac pneumoperitoneu la 45 de grade prin incizie, iar apoi s-a introdus un tub de ac după reîncărcare fără sânge. Dacă soluția salină normală curgea ușor, puncția a avut succes și acul a fost în cavitatea abdominală. Cu umflător CO2, viteza de intrare nu trebuie să depășească 1L / min, iar cantitatea totală trebuie să fie de 2-3l. Presiunea intraperitoneală nu depășește 2,13KPa (16mmHg).

2. Puncția trocarului

Laparoscopia necesită inserarea canulei în cavitatea abdominală. Canula laparoscopică este groasă, iar incizia trebuie să fie de 1,5 cm. Ridicați peretele abdominal inferior al ombilicului, introduceți trocarul în cavitatea abdominală oblică și apoi vertical lent, simțiți o descoperire la intrarea în cavitatea abdominală, trageți miezul trocarului, auziți sunetul de gaz în cavitatea abdominală, introduceți laparoscopul , conectați sursa de lumină, reglați poziția corpului pacientului în cap, cu șoldul scăzut și cu 15 grade înalte și continuați să umflați lent.

3. Observație laparoscopică

Chirurgul ține laparoscopul și ocularul pentru a observa uterul și ligamentele, ovarul, trompa uterină și rectul. În timpul observației, asistentul poate deplasa uterul și poate modifica poziția uterului pentru a coopera cu examinarea. Dacă este necesar, suspectarea leziunii trebuie trimisă pentru examen patologic.

4. Îndepărtați laparoscopul

Nu a fost detectată nicio sângerare sau deteriorare a organului înainte de eliminarea laparoscopului, gazul din cavitatea abdominală a fost evacuat, canula a fost îndepărtată, incizia abdominală a fost suturată și un tifon steril și adeziv au fost aplicate pentru fixare.