Indicații laparoscopice

- Jul 04, 2018-

1, sarcina ectopică: laparoscopia ca instrument de diagnosticare, laparoscopia și diagnosticarea și tratamentul fiabil și la timp pentru același proces, este utilizat pe scară largă în domeniul ginecologiei. Acesta poate fi utilizat pentru diagnosticarea sarcinii ectopice precoce, a avortului timpuriu și a unei sarcini ectopice vechi dificil de diagnosticat datorită simptomelor atipice, a reducerii consecințelor diagnosticului de întârziere și a evitării laparotomiei inutile. Astfel, reducerea semnificativă a cantității de hemoragii intraabdominale, reducerea incidenței șocului și a transfuziei de sânge, colectarea maximă a sângelui intraabdominal, pentru a atinge scopul transfuziei de sânge autolog. Transformarea unei sarcini ectopice care pune viața în pericol într-o boală ușoară, cu un risc mai mic de sănătate, a pus de asemenea baza pentru tratamentul conservator.

2, ruptura chistului ovarian: cea mai frecventă cauză a chistului corpului luteal sau a rupturii chistului endometriotic. Laparoscopia poate determina metoda chirurgicală în funcție de natura leziunii și a complicațiilor pelvine și abdominale.

3, torsiune de atașament: este o urgență ginecologică rară, aproape doar pe o parte. Tumorile benigne ale ovarelor sau trompelor uterine sunt cea mai frecventă cauză de torsiune. Masele maligne pot provoca inversarea atașamentului, iar diagnosticul poate fi confirmat prin laparoscopie.

4, salpingita hemoragică: sub microscop se poate observa o îngroșare bilaterală a tubului uterin, congestia și sângele de la capătul tubului uterin al umbrelei.

5, hemoragie intraabdominală post-traumatică sau chirurgicală: în abdomenul ginecologic sau chirurgical, dacă diagnosticul diferențial este dificil, puteți efectua laparoscopie. Pentru pacienții suspectați, acesta ar trebui să fie înclinat să facă laparoscopia diagnostică, care are un impact semnificativ mai mic asupra invaziei pacientului decât laparotomie. Laparoscopia femeilor infertile ajută la identificarea cauzelor infertilității și la dezvoltarea opțiunilor de tratament, incluzând:

1, maladia tubului uterin: obstrucția tubului faopian este un factor important în infertilitatea feminină, reprezentând aproximativ 40% -60%. Evaluarea laparoscopică a infertilității tubale trebuie să includă diagnosticul de aderențe tubare, hidrosalpinx și peristaltismul tubului uterin. Injectarea coșului de frumusețe prin cavitatea uterină, observând depășirea coșului de frumusețe de la capătul umbrelei, judecând netezimea patenței tubale este cea mai intuitivă și mai precisă, înțelegând, de asemenea, obstrucția tubului uterin și gradul de obstrucție.

2, leziunile pelvine: 1 aderențe pelviene, în special tubul uterin și ovarul sau în jurul uterului, pot avea grade diferite de aderență, sub laparoscop în funcție de gradul de aderență, grosimea fasciculului de fibre pentru a determina indicatorul lizării aderenței. 2 Endometrioza În trecut, diagnosticul de endometrioză sa bazat în principal pe istoricul medical și pe semnele fizice. Rata de diagnostic greșit a fost de 40,7%, iar rata de diagnostic a fost de 17,8%. Laparoscopia este "standardul de aur" pentru diagnosticarea endometriozei, iar tratamentul eficient este disponibil în același timp cu diagnosticul precoce. 3 tulburări de ovulație prin înțelegerea laparoscopică a faptului dacă ovarul este ovar polichistic sau sindrom de luteinizare foliculară necurat în ovarian. 4 Malformații genitale interne Laparoscopia poate confirma absența malformațiilor ovariene sau displazie și malformații uterine. 1, cancer ovarian: cancer ovarian din cauza lipsei simptomelor clinice precoce, rezultând 70% - 80% dintre pacienți la momentul tratamentului întârzie. Prin urmare, laparoscopia este un bun diagnostic și diagnostic diferențial.

2, identificarea cancerului metastatic ovarian: cancerul metastatic ovarian nu este neobișnuit, reprezentând aproximativ 10% din tumorile maligne ovariene, în principal pentru masă, ascită etc., similar cu cancerul ovarian primar. Diagnosticul patologic poate fi efectuat prin biopsie laparoscopică pentru a identifica cancerul primar sau metastatic.