Știți artroscopia?

- Jul 04, 2018-

Tehnica artroscopică este o tehnică de lucru foarte matură în ortopedie și face parte din categoria chirurgiei minim invazive. Este un progres important în domeniul științei și tehnologiei medicale moderne și este una dintre direcțiile de dezvoltare a intervențiilor chirurgicale comune. În prezent, chirurgia artroscopică este utilizată pentru articulațiile umărului, articulațiilor încheieturilor, articulațiilor interfalangiene, articulațiilor șoldului, articulațiilor genunchiului, articulațiilor cotului și articulațiilor glezne etc. Printre acestea, articulațiile genunchiului sunt cele mai utilizate și mature.

Astăzi vom vorbi despre artroscopie

Utilizarea tratamentului durerii la genunchi.

Durerile genunchilor tinerilor sunt adesea cauzate de leziuni cum ar fi ciclismul, căderea, entorsele și sportul, cum ar fi baschet și fotbal, care sunt în mod special predispuse la rănirea ligamentului cruciat al genunchiului, ligament lateral medial lateral și menisc. Simptomele sunt umflături și dureri în articulația genunchiului, și există o interblocare a articulației genunchiului, ceea ce înseamnă că nu poate fi întins sau îndoit. Am reconstruit și reconstruit ligamentul deteriorat și meniscus prin artroscopie genunchi, evitând debutul precoce al osteoartritei la pacienți din cauza instabilității articulației genunchiului. Durerile de genunchi ale persoanelor de vârstă mijlocie și ale persoanelor în vârstă sunt cauzate în cea mai mare parte de osteoartrita. În stadiu incipient, este adesea durere în fața articulației genunchiului atunci când urcați în sus și în jos pe scări. Acest lucru este cauzat de uzura cartilajului articular patellofemoral, iar durerea din interiorul și din exteriorul articulației genunchiului poate apărea mai târziu. Cu valgusul intern și extern al genunchiului, acești pacienți pot fi tratați conservator prin medicamente în stadiul incipient, iar articulațiile pot fi curățate prin artroscopie în stadiul ulterior pentru a îmbunătăți simptomele. Curățirea sinoviului inflamator prin artroscopia genunchiului și îndepărtarea corpului liber pot face pacientul bine. Simptomele durerii sunt atenuate. Desigur, boala poate fi tratată cu înlocuirea artificială a articulațiilor la sfârșitul bolii.

În comparație cu intervenția chirurgicală tradițională a genunchiului, artroscopia genunchiului are avantajele unei traume mai puține, sângerări mai puțin, efect curativ exact, recuperare rapidă, mai puține complicații și mici cicatrici chirurgicale. Este posibil să ieși devreme din pat, iar durata șederii în spital este semnificativ redusă. În general, acesta poate fi descărcat la trei zile după operație, iar cheltuielile de spitalizare sunt reduse corespunzător. O astfel de incizie mică elimină teama multor pacienți, în special a pacienților de sex feminin, de a părăsi cicatricele după operație și este mai susceptibilă la intervenții chirurgicale.