Care este operația chirurgiei isteroscopice?

- Jul 04, 2018-

Chirurgia hysteroscopică are multe avantaje în tratamentul multor boli uterine, cum ar fi nevoia de laparotomie, dureri mici în timpul intervenției chirurgicale și recuperare postoperatorie bună, nu afectează funcția ovariană etc., astfel încât histeroscopia este o mulțime de boli uterine. Pacientul este foarte popular, astăzi vom introduce operația de chirurgie isteroscopică.

1. Anestezie: Anestezia chirurgiei isteroscopice trebuie să se bazeze pe durata operației și pe dificultatea operației și asupra stării de sănătate a pacientului pentru a selecta cel mai bun conținut de anestezie, anestezie și monitorizare. Metodele de anestezie utilizate în mod obișnuit sunt: anestezia cu bloc epidural, anestezia intravenoasă, anestezia generală.

2, poziția: litotomia vezicii

3, metoda convențională de spălare și dezinfectare a vulvei, a vaginului. Vulva este acoperită cu un prosop steril.

4. Revizuiți poziția, mărimea și atașamentul uterului. Utilizați un dispozitiv vaginal pentru a dilata vaginul și a expune colul uterin. După dezinfectarea colului uterin cu iodofor 0,5%, buza anterioară a colului uterului a fost fixată cu o clemă de col uterin pentru a steriliza canalul cervical. Utilizați sonda uterină pentru a explora poziția și adâncimea uterului și utilizați dispozitivul de dilatare pentru a dilata colul uterin.

5, conectați instrumentul, ajustați parametrii la limitele normale, pregătiți dilatarea lichidului palatului, adică 42 ° C ± 3000 ml soluție salină izotonică și reglați presiunea de umflare în debitul 80 - 120 mmhg, debitul 200 ----- 300mmhg / min. Dispozitivul de histereză controlată conectează canalul de intrare hysteroscopic cu lichidul de umflare, conectează fibra la sursa de lumină rece, pornește alimentarea și se adaptează la luminozitatea corespunzătoare. Opritorul hysteroscop este fixat la adâncimea cavității uterine găsite. Scoateți bulele de aer din tub și tubul de conectare, introduceți histeroscopul în cervix în direcția cavității uterine, deschideți alimentarea cu energie a dispozitivului de expansiune cu comandă de presiune și injectați lichidul uterin sub presiunea stabilită. După ce lichidul este limpede, corpul oglinzii este împins în cavitatea uterină, iar cavitatea uterină este complet extinsă pentru a fi observată.

6, sub sistemul de supraveghere TV, pentru a verifica uterul, partea din față, peretele lateral și fundul, cornul uterin și uterul tubului uterin, în funcție de necesitatea de a efectua tratamentul chirurgical corespunzător sub histeroscopie. Acordați atenție morfologiei uterului în timpul examinării și dacă există anomalii sau leziuni în uter. În cele din urmă, observați cu atenție cervixul intern și canalul cervical în timp ce vă retrageți încet din tubul obiectivului. După examinare, în funcție de necesitatea efectuării tratamentului chirurgical corespunzător sub histeroscopie, cum ar fi biopsia endometrială, polipectomie, îndepărtarea corpului străin în uter, descompunerea aderării intrauterine, incizia mediastinală uterină.

7. După terminarea operației, opriți alimentarea fiecărui instrument. Înregistrați cantitatea de lichid uterin. Și întoarceți instrumentul.