Metoda operației laparoscopice

- Jun 20, 2020-

Metode de operare laparoscopică

Pneumoperitoneu artificial

Pielea a fost tăiată cu 1 cm la marginea inferioară a roții ombilicale, acul pneumoperitoneului a fost introdus la 45 de grade față de incizie și un tub cu ac a fost conectat după ce nu a fost extras sânge înapoi. Dacă soluția salină normală curgea lin, puncția a reușit și acul a fost în cavitatea abdominală. Conectați-vă cu umflatorul de CO2, viteza de admisie nu trebuie să depășească 1L / min, cantitatea totală să fie de 2-3L. Presiunea intraperitoneală nu depășește 2,13KPa (16mmHg).

2. Puncție de trocar

Laparoscopul trebuie introdus din canulă în cavitatea abdominală. Canula laparoscopică este groasă, iar incizia trebuie să fie de 1,5 cm. Ridicați peretele abdominal subumbilical și introduceți încet trocarul în cavitatea abdominală în mod oblic și apoi vertical. La intrarea în cavitatea abdominală, nucleul trocarului este extras. Când auziți explozia gazului în cavitatea abdominală, introduceți laparoscopul.

3. Observarea laparoscopică

Chirurgul a ținut laparoscopul și a observat uterul și ligamentele, ovarele și trompele uterine și uterul rectal. În timpul observării, asistentul poate mișca și ridica dispozitivul uterin pentru a schimba poziția uterului pentru examinare. Dacă este necesar, țesutul leziunii suspecte poate fi trimis pentru examinare patologică.

4. Scoateți laparoscopul

Dacă nu există sângerări interne sau leziuni ale organelor, laparoscopul poate fi îndepărtat, gazul din cavitatea abdominală poate fi evacuat, canula poate fi îndepărtată, incizia abdominală poate fi suturată, iar tifonul steril poate fi acoperit cu și adezivul banda poate fi fixată