Tendința de dezvoltare a întreprinderilor de dispozitive medicale este fuziunea și reorganizarea

- Sep 02, 2020-

Tendința de dezvoltare a întreprinderilor de dispozitive medicale este fuziunea și reorganizarea


Industria medicală a înregistrat o creștere foarte rapidă în ultimii 15 ani. Cu toate acestea, pe piața de capital, investițiile în industria dispozitivelor medicale sunt relativ mici comparativ cu alte industrii conexe, cum ar fi produsele farmaceutice și circulația. Cu toate acestea, aceasta reprezintă, de asemenea, mult spațiu pentru dezvoltarea dispozitivelor medicale în viitor.

Anul trecut, întreaga industrie farmaceutică a Chinei&# 39 avea o scară de aproximativ 2 trilioane de yuani, iar dispozitivele medicale reprezentau mai puțin de 15%. Cu alte cuvinte, scara industriei farmaceutice a fost de aproximativ 7 ori mai mare decât a dispozitivelor medicale.

Din perspectiva spațiului de profit și creștere, comparând companiile de dispozitive medicale cotate cu cotă A cu companiile de dispozitive medicale cotate la Hong Kong, putem vedea că raportul de profit al acestei industrii este relativ ridicat.

Privind valoarea de piață, raportul valorii de piață din industria dispozitivelor medicale din China&# 39 este de aproximativ 7%, iar cel al SUA este de aproape 21%. Prin urmare, spațiul nostru pentru creștere este considerabil.

În ceea ce privește evaluarea, pe piețe mai mature, cum ar fi Statele Unite, dispozitivele medicale sunt relativ mai respectate, iar evaluarea este mai mare, ceea ce arată că toată lumea este încă foarte optimistă cu privire la această industrie.

Am constatat că marea tendință în viitor o reprezintă fuziunile și achizițiile, cel puțin în domeniul farmaceutic și în alte domenii.

Pe piața din Hong Kong din China, trei fuziuni și achiziții majore au avut loc în urmă cu 3-4 săptămâni: Fosun Pharma (600196) a achiziționat o companie farmaceutică indiană, Shanghai Pharmaceuticals (601607) a achiziționat o companie australiană de produse de sănătate și o companie farmaceutică achiziționată de Germania. Putem vedea că, în ceea ce privește integrarea industriei de fabricație&# 39 în străinătate, indiferent dacă este vorba de inovație tehnologică sau de extindere a piețelor de peste mări, companiile chineze au devenit deja globale și realizează un aspect global, inclusiv intrarea pe piața SUA și Piața europeană. În trecut, zone relativ mari de pe piața de capital, cum ar fi minim invazive, încep acum să se integreze încet. Companiile farmaceutice chineze pot fi conectate în acest domeniu prin fuziuni și achiziții. Cred că din ce în ce mai multe companii chineze vor face acest lucru. putin.

Privind înapoi în trecut și așteptând cu nerăbdare viitorul, se așteaptă ca fuziunile, în special M& A (fuziuni și achiziții corporative, inclusiv fuziuni și achiziții cu două semnificații și două metode) să joace un rol important pe piața de capital . Am numărat companiile listate cu acțiuni A și am comparat fluxul de numerar din ultimii 3 ani și actualul prin contabilitate financiară. Credem că jumătate din companiile de pe piața acțiunilor A au capacitatea de a face fuziuni și achiziții. Aceasta este o tendință relativ mare în viitor.