Probleme care necesită atenție după o intervenție chirurgicală laparoscopică

- Jun 20, 2020-

Precauții după intervenția chirurgicală laparoscopică

În chirurgia laparoscopică, trebuie acordată atenție consolidării rezultatelor chirurgicale și restabilirii forței fizice cât mai curând posibil. Următoarele puncte trebuie îndeplinite:

1. În decurs de 6 ore după operație, pacientul se afla în decubit dorsal, cu capul în lateral, pentru a preveni inhalarea voma în trahee.

2. Deși majoritatea pacienților nu simt durere după intervenția chirurgicală, dar nu neglijează masarea taliei și picioarelor pacientului&# 39, o jumătate de oră pentru ca pacientul să se întoarcă o dată, pentru a promova circulația sângelui, pentru a preveni escoria.

3. Cateterul poate fi îndepărtat după transfuzia de lichid în aceeași zi, iar pacientul este încurajat să se ridice din pat.

4. La 6 ore după operație, pacientului i se poate administra o cantitate mică de dietă lichidă, cum ar fi supă subțire de orez, supă de tăiței, etc. Nu dați pacienților lapte dulce, lapte praf de soia și alte băuturi zaharoase.

5. Incizia laparoscopică are doar 1 cm, astfel încât pansamentul abdominal poate fi îndepărtat după o săptămână, iar dușul poate fi folosit, iar apoi activitatea normală poate fi restabilită treptat. Cu o săptămână înainte sau acordați atenție activității adecvate, ușoare, astfel încât organismul să se refacă devreme.