Are chirurgia laparoscopică un impact negativ asupra corpului?

- Jul 04, 2018-

În concluzie, chirurgia laparoscopică este mică, deteriorarea simulatorului laparoscopic este mică și pacientul se recuperează rapid. Rana este mică și frumoasă. Există multe avantaje față de intervenția chirurgicală deschisă.

Totul nou nu este perfect, care sunt defectele laparoscopiei?

1. Orizontul este mai mic decât chirurgia deschisă. Laparoscopia trebuie operată în orizont. Nerespectarea acestui criteriu poate dăuna altor organe. Acest lucru necesită practică, experiență și emoții discrete. În general, după practica de probă și experiența acumulată, această problemă nu este mare.

2. Când faci laparoscopie, nevoia de pneumoperitoneum. Lumea utilizează dioxid de carbon pentru a stabili pneumoperitoneul. Acest lucru se datorează faptului că dioxidul de carbon intră în circulația sanguină și este absorbit rapid (conținut în sânge) și apoi poate fi descărcat prin oglinda sinusului, reducând în mare măsură riscul de embolie a aerului (nu gaz). . Prea mult timp un pneumotorax sau prea multă presiune poate provoca unele efecte:

A. Dioxidul de bioxid de carbon din sânge va crește și apoi va afecta pH-ul.

b. Presiunea ridicată a aerului în testul pe animale va afecta circulația sanguină renală și chiar va duce la apoptoza tubulară renală.

c. Presiunea ridicată a aerului va adăuga, de asemenea, rezistență periferică, reducând puterea cardiacă.

d. Presiunea ridicată a aerului va împiedica, de asemenea, mișcarea diafragmatică și va afecta respirația.

Toate acestea sunt relative și trebuie să fie ajustate în orice moment în timpul intervenției chirurgicale. Trebuie să se minimizeze și ventilarea abdominală atunci când se efectuează laparoscopie. Se recuperează de obicei imediat după intervenția chirurgicală.

Operația chirurgicală minimă invazivă pentru roboți este, de asemenea, necesară pentru pneumoperitoneu. Deoarece brațul nu necesită utilizarea peretelui abdominal ca pivot de pârghie, este posibil să se reducă în continuare presiunea pneumoperitoneului și apoi să se minimalizeze efectele secundare ale presiunii pneumoperitoneului.