Atenționări pentru instrumente endoscopice

- Jul 06, 2020-

Atenționări pentru instrumente endoscopice


Lățimea deschiderii este mare, care este potrivit pentru hemostază cu un clip de titan deformabil de unică folosință atunci când vasul de sânge sângerează. În timpul dezinfecției și întreținerii, datorită atenției la deschiderea secțiunii frontale, utilizarea pe termen lung a determinat ca clema de titan să muște strâns sau să traverseze bifurcația și ar trebui să fie casată în timp util.

 

Utilizarea pe termen lung face ca capătul capului să fie mai dificil de detașat după ce a fost prins, iar glisarea și tragerea violentă determină ruperea conductei. Ar trebui să fie casate și înlocuite în timp util. La încărcarea clemei trebuie să se acorde atenție locului de operare al operatorului. Dacă chirurgul deconectează capătul distal al clemei, canelura trebuie să fie orientată spre capătul distal (clema de la vârful clemei este încă orientată spre exterior).

 

Printre cele mai frecvent utilizate instrumente în instrumentele endoscopice, pierderea este gravă. Materialul din polietilenă din partea albă a capului este adesea cauzat de electrocauteria la temperatură ridicată în timpul funcționării și de abraziunea inevitabilă a acestei părți atunci când dezinfectați și curățați partea metalică L, rezultând în prea multe părți metalice expuse, ceea ce va provoca electrocauteria părților neoperaționale în timpul funcționării. Trebuie verificată prompt și raportată pentru înlocuire.

 

Energia potențială elastică este furnizată prin îndoirea foii de metal la mâner. Datorită forței sale mari de prindere la capătul capului, dăunează țesutului, astfel încât prinde doar țesutul și organele care trebuie îndepărtate, și este cel mai frecvent utilizat în laparoscopie. Înainte de utilizare, verificați dacă foaia metalică a mânerului și firul conductiv sunt bine inserate. Atunci când curățarea, să acorde o atenție dacă există orice țesut rezidual în serrations pe cap.

 

Deoarece dinții capului nu sunt deteriorați, iar zona efectivă a zonei de mușcătură este mare, presiunea este mică, deci nu este ușor să provocați leziuni tisulare. Cea mai mare parte utilizate pentru a clema și ridica stomacul și intestinele. Cu toate acestea, în cazul în care mușcătură violentă sau tragere excesivă, se poate deteriora, de asemenea, fără menajamente țesutul, și ar trebui să se acorde atenție atunci când îl utilizați.

 

Frecvent utilizate pentru mușcături și trăgând țesuturi, serratiile de pe cap pot fi deteriorate, dar deoarece articulațiile mânerului se pot roti, este mai flexibil decât cleștile elastice. Cu toate acestea, necesită forță continuă după ocluzie, care nu este la fel de ușor ca cleștele elastice.

 

Capătul capului este îndoit și nu există nici o deteriorare a mușcăturii. Acesta este adesea folosit pentru ridicarea, împingerea, și separarea contondent. Are o gamă mai largă de aplicare decât cleștele de separare și cleștele cu nas plat. Cu toate acestea, deoarece nu există nici o deteriorare a dinților ferăstrăului, frecarea statică este insuficientă după ocluzie, iar efectul de tragere este limitat.

 

Utilizat în mod obișnuit pentru separarea contondentă și fixarea părților delicate. Mușcătura este strânsă, iar dinții ferăstrăului sunt deteriorați. Acordați atenție pieselor de operare atunci când utilizați. Utilizarea pe termen lung, mușcătura capului nu este precisă, iar hemostaza nu poate fi oprită în timpul operației. La dezinfectare și curățare, aceasta trebuie raportată și înlocuită la timp. Cablul de alimentare poate fi conectat la mâner, dar principiul de conducere este încă unipolar, așa că utilizați prudență pentru a evita deteriorarea conducției electrice.

 

Utilizarea pe termen lung provoacă probleme articulare cap-end, tăierea nu este strâns, nu poate fi tăiat fără probleme, sau nu poate fi deschis fără probleme. Dacă se găsește în timpul operației, acesta trebuie marcat imediat. Atunci când dezinfectarea și curățarea, aceasta trebuie raportată la reparare la timp.

 

Capul este retras elastic pentru a facilita puncția. Înainte de utilizare, verificați dacă capul este blocat sau nu se poate retrage. Verificați dacă comutatorul de la tubul de pneumoperitoneu este slăbit sau se scurge.


Înainte de utilizare, verificați dacă articulația de la valvă este strânsă și dacă capacul de cauciuc este crăpat pentru a provoca scurgeri de aer. Supapa de la joncțiunea pneumoperitoneului trebuie închisă înainte de a o preda operatorului.

  

Când utilizați, aveți grijă să nu puneți acul pneumoperitoneu sub pat (în caz contrar, trebuie să deschideți pachetul separat). Atunci când dezinfectați și curățați, acordați atenție dacă există materie străină la ieșire și dacă există componente ale pneumoperitoneului. Țevile de cauciuc vor îmbătrâni și se vor sparge pentru o lungă perioadă de timp, așa că vă rugăm să verificați cu atenție înainte de ambalare.


O țeavă moale extrem de prețioasă și ușor deteriorată în instrumente endoscopice. Interiorul este compus din fibre optice, care accelerează adesea deteriorarea datorită utilizării violente, clemă, întindere și alte operațiuni necorespunzătoare. În cazul utilizării principiului sterilității, unitatea de conectare trebuie predată asistentei care călătorește în loc să fie aruncată pe jos, provocând coliziune și uzură. La legarea și fixarea liniei sursei de lumină, trebuie rezervat suficient spațiu pentru a evita deformarea lumenului cât mai mult posibil. Nu utilizați o operație violentă atunci când dezinfectați și ștergeți lentila și tratați-o cu blândețe.