•Laparoscopie" Echipamente utilizate în mod obișnuit

- Jul 06, 2020-

•Laparoscopie" Echipamente utilizate în mod obișnuit


Chirurgia minim invazivă este punctul fierbinte și direcția de dezvoltare a operațiilor chirurgicale în viitor. Pe măsură ce chirurgia clinică favorizează din ce în ce mai mult chirurgia minim invazivă, chirurgia laparoscopică va deveni din ce în ce mai mult. În punerea în aplicare a chirurgiei laparoscopice, chirurgii se bazează foarte mult pe echipamente și instrumente, iar instrumentele chirurgicale utilizate în chirurgie sunt mult mai mult decât chirurgia deschisă obișnuită. Instrumentul chirurgical este brațul extins de medic și terminatorul durerii pacientului. Performanța sa de lucru este direct legată de succesul operației și de sănătatea pacientului. Prin urmare, instrumentul chirurgical este unul dintre cele mai importante instrumente pentru activitatea medicală, și utilizarea corectă a instrumentului în timpul procesului chirurgical Vital.

În prezent, chirurgia minim invazivă este bine cunoscută și adânc înrădăcinată în mintea oamenilor, dar toată lumea înțelege sensul literal și nu este clar se efectuează chirurgia minim invazivă și să o opereze. Mai jos vom introduce mai multe instrumente laparoscopice comune.1. Trocar: Este canalul interior și exterior al abdomenului pentru chirurgia laparoscopică. Conform diferitelor instrumente chirurgicale, Trocar are în prezent 5mm, 10mm, 12mm și așa mai departe. Miezul interior al conului de puncție este în principal un con, care poate reduce deteriorarea diferitelor straturi de țesut.

 

2. Cârlig electric: un mijloc important de separare intraoperatorie și hemostază. Mai ales, este utilizat pe scară largă în colecistectomie laparoscopică bine-cunoscut și apendicectomie.

 

3. Cuțit cu ultrasunete: ruperea precisă și selectivă a țesuturilor pentru a reține vasele de sânge normale și nervii, să păstreze câmpul chirurgical clar, fără fum și escare. În cazul în care cuțitul cu ultrasunete funcționează, se generează doar o cantitate mică de vapori de apă, și nu produce o mulțime de fum ca cuțitul electric, care afectează câmpul vizual. Când bisturiul cu ultrasunete funcționează, nici un curent trece prin organism, și se poate efectua, de asemenea, o intervenție chirurgicală pentru pacienții cu stimulatoare cardiace.

 

4. Forcepsul de prindere: Capetele forcepsului de prindere pot fi împărțite în două tipuri: non-invazive și invazive. Forcepsul de prindere non-invaziv sunt, de obicei, suprafețe de prindere zimțate, cu toc, ascuțit, drept, cot etc.; forceps invazive hapsân sunt adesea cu gheare sau cârlige, este adesea folosit pentru a fixa ferm unele țesut conjunctiv fibros și elimina unele țesut nodular din cavitatea abdominală.

 

5. Forceps de separare: țesut liber în timpul funcționării, separarea țesutului intraabdominal și aderență.

 

6. Cleme vasculare: Cleme vasculare sunt realizate din materiale diferite. Frecvent utilizate sunt clipuri metalice, clipuri absorbabile și clipuri Hem-o-lok. Ele sunt împărțite în trei tipuri: mari, medii și mici. Ligatura.

 

7. Forceps îndepărtarea pietrei: Atunci când efectuează o intervenție chirurgicală a tractului biliar, pietrele pot fi eliminate complet pentru a evita să fie lăsate în cavitatea abdominală.

 

8. Suport pentru ac: Capul suportului acului este de obicei o structură asemănătoare tecii sau a balamalei. Suportul acului structurii asemănătoare balamalei are adesea un maxilar fixat, iar unele caneluri au caneluri pe ea, astfel încât atunci când este suturat în corp Este mai ușor să fixați acul în suportul acului pentru a preveni rotația.

 

9. Luați punga: scoateți excizia chirurgicală pentru a evita contactul dintre țesutul bolnav și țesutul sănătos, reduceți infecția și reziduul țesutului patologic.