Utilizarea corectă a operației de pneumoperitoneu laparoscopică

- Jul 04, 2018-

Chirurgia endoscopică este utilizată pe scară largă în practica clinică datorită avantajelor sale de traumatism mic, durere redusă, recuperare rapidă și stații grafice economice. CO2 pneumoperitoneum este rădăcina chirurgiei laparoscopice. Stabilirea pneumoperitoneului crește presiunea în cavitatea abdominală, iar ridicarea diafragmei va avea un anumit impact asupra sistemului de respirație și circulație a corpului. Prin urmare, modul de operare a pneumoperitoneului, stabilirea și menținerea unui pneumoperitoneu reușit, oferă o viziune excelentă și un spațiu de operare satisfăcător pentru operație și, în același timp, aduce consecințe grave asupra corpului fără pneumonie, pentru a asigura operația chirurgicală și pacienții cu clemă de titan. este cheia colaborării în chirurgia laparoscopică. După colaborarea chirurgicală laparoscopică, cum ar fi ginecologia, chirurgia hepatobiliară etc., funcționarea în siguranță a pneumoperitoneului este stabilită după cum urmează:

1 Pregătirea înainte de utilizare

1.1 Conectați aparatul pneumotorax și cilindrul CO2, deschideți supapa cilindrului CO2 și verificați dacă nu există scurgeri de aer.

1.2 Conectați sursa de alimentare, porniți comutatorul de alimentare, verificați presiunea la butelia de CO2.

1.3 După reglarea diferiților parametri, apăsați butonul de injecție pentru a îndepărta gazul rezidual de la gazdă. Apoi închideți butonul de injecție a gazului și ștergeți volumul de gaz acumulat pentru utilizare.

2 setarea valorii presiunii intra-abdominale

După stabilirea pneumoperitoneului, presiunea intra-abdominală crește, diafragma este ridicată și mișcarea respiratorie este limitată: presiunea extra-abdominală în cavitatea abdominală este crescută: absorbția de CO2 în sânge în cavitatea abdominală poate determina o creștere a sângelui Pcco2 și a acidozei respiratorii. Cu cât este mai mare presiunea pneumoperitoneului, cu atât sunt mai importante aceste modificări, dar cu cât este mai mare presiunea pneumoperitoneului, cu atât este mai mare câmpul chirurgical. Valoarea presetată a presiunii intra-abdominale a pneumoperitoneului este cea mai mare valoare a abundenței adecvate a presiunii interne pentru satisfacerea nevoilor chirurgicale și a siguranței pacienților. Aceasta variază în funcție de vârsta, greutatea, semnele vitale, bolile speciale etc. Valoarea presetată a presiunii intra-abdominale.

2.1 Valoarea implicită a presiunii intra-abdominale la copii: nou-născuții sunt în general de la 0,8 la 1,0 kpa, iar copiii sunt de la 1 la 1,2 kpa.

2.2 Presiunea aerului adulte în cavitatea abdominală este presetată la 1,6 ~ 1,9 kpa, care nu depășește 2 kpa.

2.3 Pacienții cu grăsimi și cei puternici, când stabilirea pneumoperitoneului poate fi îmbunătățită în mod corespunzător, dar nu depășește 2,6 kpa, imediat după intrarea în primul set de conducte, a căzut imediat la valori normale.

2.4 Nou-născuții, pacienții cu disfuncție cardiopulmonară ar trebui să reducă în mod adecvat stabilirea valorilor presiunii intra-abdominale și să acorde atenție investigării modificărilor semnalelor vitale ale pacienților pentru a preveni apariția complicațiilor.

2.5 În cazul unor necesități chirurgicale satisfăcătoare, încercați să utilizați o presiune intra-abdominală mai mică.